2019. december 6., péntek

Extinction

Magyarul Megsemmisítés címen találtam rá a neten, ami egy baromság, mert a magyar címnek pont semmi köze nincs a film történetéhez. Az extinction szó egyébként kihalást jelent. A vicc az, hogy ez sem stimmel, mert a filmben nem hal ki senki és semmi ugyanis....
Viszont baromi jó, mármint a film. Sci-fi, mondanivalóval, sztorival, egy klassz és váratlan fordulattal. Nekünk Basthettel kifejezetten tetszett.
A sztori szerint adva van egy csóka. Minden klappol körülötte, gyönyörű és modern helyen lakik, klassz a lakása, jó az élete, jó munkája van és persze jár hozzá egy remek család is. Látszólag minden klappol, de nem....emberünk ugyanis kissé bele van savanyodva az életébe bár nem vagyok pszichológus, de simán rámondanám, hogy még depressziós is tőle, hogy minden mennyire fasza. Egyetlen dolog, ami bezavar. Rémálmai vannak emberünknek. Azt gondolnánk, hogy ezek a rémálmok okozzák a depresszióját, mert tény, hogy nincs túl jól ezektől az álmoktól.
Az álmai mindig ugyanúgy kezdődnek. Valakik vagy valamik támadást indítanak a város ellen. Szétlövik a klassz várost és legyilkolnak mindenkit. Aztán ez bővül még, utcai harccal, rengeteg halottal és efféle jóságokkal.


Emberünk teljesen rácsavarodik arra, hogy ő bizony az álmain keresztül látja a jövőt. Úgy komkrétan egész sokan kezdik megkérdőjelezni a mentális állapotát, mígnem egy kevéssé jól sikerült házibuli után valami leszáll a égből. Hatalmas robbanás rázza meg a várost ahogy landol. és utána jönnek a többiek is. Egy kettőre csatatérré változik a város, az égből leszállók halomra ölik a védtelen városlakókat. Emberünk és a családja menekülni kényszerül....

A csattanóig nem mesélem el a sztorit, nem akarom elszpoilerezni, de elég rég volt utoljára olyan film, ahol ekkorát lepődtem. Mondjuk a csattanóval vált teljessé a történet, ott kerültek helyre a dolgok. Grátisz a film lezárása, mert nem egy elkapkodott szar a vége, hanem teljesen rendben van, elgondolkodtat. Ahogy mondom, a történet maximálisan bejött.

A sci-fi feeling is átjön. A high tech szerencsére nincs túltolva, pont jól kiegyensúlyozott az egész, ha nem basszuk el nagyon valami ilyesmi lesz a jövő. A karakterek jók, a színészek is rendben vannak. Egy szereplő, a nagyobbik lány az aki egy kicsit idegesítő, de szerencsére nem szerepel túl sokat.

Szerintem 10/8.

Majdnem teljesen egyedi törénetet sikerült a filmben összerakni, kiegyensúlyozott hangulattal, és jó látvánnyal, dizájnal. A színészek is rendben voltak, a csattanó miatt plusz pont jár. Azonban nincs benne az újranézés lehetősége, hiszen másodjára már tudni fogod, hogy mi miért van, mi miért történik. Ezenkívül pedig béna a cím, ahogy fentebb írtam, a filmben semmi és senki nem hal ki. Ezzel együtt ajánlom. Ha egy jó és elgondolkodtató scifit keresel, jó történettel, jól adagolt akcióval nyugodtan tedd be.


Elolvastam pár kritikát és nagyon úgy tűnik, hogy nem ugyanazt a filmet néztük meg. Nem fogom kilinkelni őket, aki kiváncsi rájuk keressen rá az interneten. Bosszantó kicsit, hogy sokszor csak a trendnek megfelelő kritikát képesek írni egyes magyar online "újságok". B filmnek nagyon nem titulálnám pédául, pusztán csak azért mert ez megint egy netflixes darab...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése